Sistemele rezistente la foc kopos se poi instala pe materiale de la alt producator?

Da, dacă elementul de ancorare are o certificare a rezistenței la foc.

Se îndindeplinesc cerințele de continuitate la jgheaburile de cablu?

Sistemul de jgheab este proiectat pentru a asigura o interconectare bună atunci când se unesc jgheaburi individuale. Acest lucru se realizează cu o conexiune fixă utilizând șuruburi speciale NSM 6X10.

Pretenția se bazează pe raportul de încercare privind circuitele de cablu și canalul de cablu tip scară, clasificate conform standardului ČSN EN 61537 în conformitate cu articolul 6.3.2 care stipuleaza că trasee de cablu au caracteristici de continuitate electrică pentru a asigura legătura de protecție și legătura la sol. În conformitate cu articolul 11.1.2, un curent AC de 25 ± 1 A cu o frecvență de 50 Hz până la 60 Hz este alimentat de-a lungul lungimii probelor de testare. Testul efectuat în conformitate cu acest articol a fost conform. Impedanța pe circuit este mai mică de 50 MΩ. S-a constatat de asemenea că jgheaburile de cablu și jgheaburile tip scară au fost, compatibile în timpul testului.

Putem folosi clemele omega și clemele 67xx prntru circuite ascendente?

Da.

Putem conecta mai multe cabluri intr-o bornă ceramică rezistentă la foc?

Da.

La cati metri se utilizează kps – capac pentru protecția clemelor sonap?

La fiecare 3,5 m (care urcă de la podea) și este doar o barieră mecanică împotriva ruperii spontane a cablurilor în caz de incendiu (nu se utilizează ca priză de incendiu).

Din ce clasa de inflammambilitate face parte lemnul?

Variantele de lemn diferă în ceea ce privește asamblarea și proprietățile, așa că se încadrează în diferite grupuri. Pentru completare, oferim un rezumat al tuturor celor mai cunoscute tipuri de materiale și atribuirea lor la clasele de inflamabilitate.
Pentru mai multe informații, faceți clic aici.

Cum puteți diviza și ecrana rețele de putere și date în canalul de cabluri tip parapet?

KOPOS oferă mai multe soluții pentru împărțirea, ecranarea și aranjarea circuitelor în canalul parapet: pereți despărțitori din plastic PEKE 60 și PEP 60, pereți despărțitori din plastic cu folie metalică PKS 70/60, pereți metalici PEP 60 / K și canale SK 40X20 și SK 40X33:

  1. Partiția PEKE 60 se utilizează pentru a împărți spațiul interior al canalului de instalții electrice și, astfel, la o mai bună manipulare și organizare cablurilor.
  2. PKS 70/60 cu folie metalică este o modificare a partiției PEKE 60. Datorită stratului subțire al foliei metalice, aceasta are proprietăți similare cu partiția metalică, dar este considerabil mai ușoară. Partițiile individuale PKS 70/60 trebuie conectate. În acest scop, se utilizează cablul de conectare PLSK.
  3. PEP 60 este un nou tip de partiție din plastic care se fixeaza pe șinele interioare situate în partea inferioară a canaluluir parapet. Partiția este fixataă și planul de divizare este inclinat. Partițiile din canalul parapet distribuie circuitele mai eficient.
  4. Partiția metalică PEP 60 / K este o variantă a partiției din plastic PEP 60 - planul său de divizare este de asemenea fixat în punctul de atașare realizat cu ajutorul clemelor PSK 1. Partițiile individuale PEP 60 / K trebuie să fie interconectate. În acest scop, se utilizează cablul de conectare PLSK.

Canalele de ecranare SK 40X20 și SK 40X33 asigură o ecranare bună a cablului instalat și se utilizează în mod similar cu compartimentele pentru împărțirea în spațiul canalului parapet.
Cablul poate fi ecranat eficient numai prin închiderea conductorului într-o "carcasă" metalică. În acest scop, se folosesc canalele de ecranare SK 40X20 și SK 40X33, similare cu compartimentele pentru împărțirea spațiului interior al canalului tip parapet și, în plus, asigură o ecranare bună a cablului instalat. Piesele individuale sunt conectate printr-un cablu de conectare PLSK.

Ce tip de tuburi sunt potrivite pentru paratrăsnet in fațada clădirilor?

În conformitate cu standardul vechi, care nu mai este valabil, a fost necesar să se utilizeze o conductă nemetalică rezistenta la socuri puternice cu o diametru cel puțin (diametru interior) de min 29 mm pentru pentru mascarea paratrăsnetului.

Acest standard nu a fost valabil de mai mulți ani, dar totuși, mulți oameni au cerințe pentru aceste tuburi.

În calitate de producător, vă recomandăm să utilizați tuburi cu o rezistență mecanică medie de 750 N / 5 cm.

Cel mai potrivit tub flexibil de instalații este SUPER MONOFLEX 1240, care are un diametru interior de min 31.2 mm.

Ce tip de doze putem monta in lemn (substraturi inflamabile)?

Ce este lemnul? Și putem instala doza în C3? Răspunsul nostru este:

În prezent, este dificilă instalarea dozei pe sau în materialele C3 deoarece standardul ČSN 33 2312 / Z1 prevede, în conformitate cu CSN EN 13 501-1, sfârșitul sortimentării materialelor la gradul de inflamabilitate și transformă această clasificare în reacție la clase de foc. Incertitudinea cu privire la posibilitatea instalării dozelor de cabluri vine de la materialele C3, menționăm transferul de materiale inflamabile C3. Menționăm doar transferul materialelor cu grad de inflamabilitate C3. Din iunie 2005, aceste materiale au fost identificate ca materiale din clasa de reacție E sau F.

Lemnul nu a fost niciodată în această categorie. Lemnul dur, cum ar fi fagul sau stejarul, a fost chiar greu inflamabil în gradul de inflamabilitate C1. Este de înțeles că fiecare lemn este în final tratat la suprafață și această suprafață poate crește inflamabilitatea. Pentru a evita ipotezele similare, vom avea întotdeauna în vedere materialele de clasa F de reacție la foc. Această clasificare trebuie furnizată de fiecare fabricant al materialului de construcție.

Și acum la standardul ČSN 33 2312 Echipamente electrice în și pe materiale inflamabile. Amendamentul modificat la Z1 menționat anterior introduce un paragraf din paragraful introductiv al standardului original ČSN 33 2312 din 8.5.1985, care se referă la valabilitatea actuală a acestui standard, împreună cu standardul ČSN EN 60670-1-Doze și a capacele complete pentru accesorii electrice pentru instalatii electrice rezidentiale si similare. Acest standard va înlocui standardul de la 1.10.2007 pentru standardul ČSN 33 2312.

Clasificarea 7.2 în conformitate cu metoda de instalare - 7.2.1. Încastrate, semi-închise sau înglobate în 7.2.1.2, cum ar fi pereții inflamabili, plafoanele inflamabile sau podele inflamabile, urmate de sortare conform 7.2.1.3, cum ar fi pereții aparenți, tavane, podele flotante sau mobilier. Am menționat aceste lucruri doar pentru că KOPOS KOLIN a.s. produce doze de cabluri în peretele aparent (în culoare ocru), testate și clasificate conform acestor clasificări. Din testul cu buclă încinsă de 850 ° C și din clasificarea de mai sus, putem recomanda în mod clar montarea pe dozele de cabluri în pereți aparenți la materialele de clasă de reacție la foc F

Și deoarece, conform standardului, nu mai există substanțe inflamabile, nu există nici o îngrijorare cu privire la posibilitatea de a instala dozele noastre în pereți aparenți pe materialul de construcție, cu orice reacție la foc.

Ce este materialul fără halogen? Care este diferenta dintre materialul fără halogen și pvc?

Materialul fără halogeni este un material care nu conține un grup de elemente de halogen (fluor, clor, brom, iod și astat). Aceste elemente la foc eliberează substanțe toxice pentru oameni sub formă de vapori toxici, dar provoacă, de asemenea, coroziunea metalelor. Materialele plastice fără halogeni sunt mai sigure, iar produsele din acestea sunt deosebit de convenabile pentru căile de colectare și de evacuare (spații publice, gări, teatre, cinematografe, centre comerciale etc.). PVC sau clorura de polivinil nu este un material fără halogeni deoarece conține clor.

Ce este definirea auto-stingere?

Auto-stingerea este rezistența la răspândirea flacării, care se împarte în funcție de grupa de produse (doze, canal de cabluri, tuburi). Fiecare grup este diferit, iar definiția exactă este dată de standardele corespunzătoare. În general, produsul sau materialul este cu auto-stingere dacă flacăra se stinge după ce sursa de flăcării este îndepărtată conform standardului.

Ce condiții treubie sa se îndeplinească pentru a face posibilă instalarea dozelor și canalelor de cablu pe substraturile imflamabile?

Canalele de cablu KOPOS pot fi montate pe orice material substrat de clasa inflamabilitate de la A la C3. Cu toate acestea, trebuie îndeplinită o condiție prin faptul că instalarea cablului de alimentare prin canal se face fără îmbinări, întreruperi sau fixări oriunde de-a lungul instalației.
Dozele de canal pot fi montate direct pe suprafețe de gradul de inflamabilitate de la A la C2. În cazul instalării pe un material cu clasa de inflamabilitate C3, este necesar să se utilizeze un substrat izolator termic sub doză.

Câtă presiune practică este utilizată la comprimarea aerului în tubul de protecțe hdpe?

Protectorul cablurilor optice HDPE este testat la 1,5 MPa timp de 1 oră. Când se suflă aer comprimat, în practică se folosește o presiune de 1 până la 1,2 MPa.

Care sunt posibilitățile de instalare a aparatelor duble în dozele de canal?

Sortimentul KOPOS include mai multe sisteme de canale care pot fi prevăzute cu prize duble. Ele sunt LK 80X28 2ZK, LK 80X28 2R, LK 80X28 2ZT și fără halogeni LK 80X28 2ZKHF și LK 80X28 2ZTHF.
Doza de canale LK 80X28 2R permite instalarea a 2 unități (de exemplu, o singură priză) sau instalarea unui dispozitiv și a capacului VLK 80 / R cu borne terminale. Doza este de asemenea potrivită pentru o priză dublă împreună cu bornele terminale și capacul VLK 80 / 2R. Dacă doza permite instalarea unei prize duble, aceasta este marcată de simbolul corespunzător din catalog.

Care sunt noile clase de inflamabilitate ale materialelor?

Care sunt clasele posibile de încărcare a protectorilor KOPOFLEX sau KOPODUR?

Standardul ČSN 73 30 50 a împărțit solul într-un total de 7 clase după cum urmează. Rezumatul oferă caracteristica simplificată.

ClasaCaracteristicile solului
1Pământ compact, cu consistență moale și sol afânat, cu pietriș cu granulație de până la 5 cm (maxim 10% vol)
2Pământ compact cu consistență rigidă și strat mediu, cu pietriș cu granulație de până la 10 cm
3Pământ compact cu consistență solidă-rigidă, sol argilos cu consistență moale - rigidă și strat necompactat, cu pietriș cu granulație de până la 10 cm, pietriș de ciment și piatră de râu
4Pietriș argilos solid - rigid, pietriș mixt cu granulație de până la 25 cm și componentă de piatră mare de până la 0,1 m3, pietriș cu ciment argilos, piatră de râu
5Pietriș cu granulație de 10 - 25 cm, sol necompactat de clasa a IV-a cu consistență solidă din ciment argilos. Piatra solidă de râu
6Pietriș întărit, pământ necompactat cu piatră mare de până la 0,1 m3
7Rocă solidă

Definiția exactă a clasei I conform KOPOS KOLIN a.s. recomandă ca protectoarele de cabluri KOPOFLEX și KOPODUR să fie acoperite cu sol cu granulatie de până la 50 mm, cu un volum maxim de 10% în sol. Condițiile detaliate sunt determinate de EN 1610, care înlocuiește o cerință deja invalidă ČSN 73 30 50. Aici este o descriere a solului, care este deja ivalidă în conformitate cu standardul, dar descrie natura exactă a solului.

a) Consistență compactă și moale. De exemplu. teren arabil, lut, lut nisipos, nisip mâlos
b) pietris necompactat afânat, de până la 20 mm, cu granulatie de peste 20 până la 50 mm cu volum până la 10% din volumul total al solului de clasa 1, de exemplu nisip, nisip cu pietriș, pietriș nisipos, pietriș sau pietriș marunt si mare
c) deșeuri de construcție și material de natură similară cu solul clasificat ca prima clasă

Care este raza minimă de incovoiere a tuburilor gofrate kopoflex?

KOPOFLEXDiametru exterior (mm)Diametru interior (mm)Grad minim de încovoiere (mm)Împachetare (m/kg)Dimensiuni ambalaj (cm)
KF 09040403223050 / 9,580 x 25
KF 09050504135050 / 13100 x 30
KF 09063635235050 / 15,790 x 46
KF 09075756135050 / 18,7120 x 40
KF 09090907540050 / 27125 x 45
KF 091101109440050 / 34,5120 x 70
KF 0912012010050050 / 37,5150 x 60
KF 0912512510850050 / 39150 x 70
KF 0916016013665050 / 46190 x 80
KF 0917517515070050 / 64200 x 65

Care este raza minimă de încovoiere a tuburilor de Instalații?

Raza minimă de încovoiere a tuburilorr de instalații KOPOS este exprimată în milimetri și se referă la axa centrală interioară a tubului (a se vedea figura).

Dimensiune nominalăGrad minim de încovoiere
ENČSN
16 60
 13,570
20 80
 1680
25 100
 23100
32 120
 29140
40 170
 36200
50 220
 48250
63 250

Care este diferența dintre jgheaburile de cabluri mars si jupiter?

Aceste denumiri se disting prin seria dimensională ale jgheaburilor de cabluri.

Jgheaburile de cablu MARS au dimensiunile tradiționale utilizate pe piața cehă, cu o înălțime laterală de 50 și 100 mm și lățimi de 62, 125, 250 și 500 mm. Lungimea totală a jgheaburilor este de 2,1 m.

Jgheaburile de cablu JUPITER sunt produse în conformitate cu dimensiunile europene standard. Aceste jgheaburi au o înălțime laterală de 35, 60, 85 sau 110 mm și sunt disponibile în lățimi de 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500 și 600 mm. Lungimea standard a jgheaburilor este de 3 m.

Care capacitatea de inserere sau încărcare a canalului de cablu sau a tuburilor?

Exemple de dispunere sunt prezentate în tabel; se calculează cu utilizarea a 60% din diametrul interior.
Pentru mai multe informații, faceți clic aici.

Aveți ancore rezistente la foc pentru pereții din rigips?

Nu.